Miért vagyok rosszul, ha méregtelenítek?

A cikk címében megfogalmazott kérdés gyakran hangzik el a hozzám fordulók körében, és gyakoriak a jellegzetes panaszok is. Vannak, akik éppen azért hagyják abba a megkezdett kúrát, mert kellemetlen tüneteket tapasztalnak. Van olyan is, aki egy drasztikus, nem kellően megválasztott kúra miatt komoly egyensúlyi vesztést él át: vérnyomás-problémák, krónikus fáradtság, fejfájás, hasmenés, fájdalmak, görcsök kísérhetik a méregtelenítést. És nem biztos, hogy drasztikus méregtelenítést választottunk! Van, akinél egy ártatlannak tűnő gyógytea is komoly tüneteket okoz. Nem babra megy hát a játék! Ismerkedj meg a tünetekkel és a megoldásokkal. Felsorolok azokból a közérzetet befolyásoló, rosszullétet produkáló okokból jó párat, amely a méregtelenítési program alatt jelentkezhetnek:
- hányinger, emésztési zavarok, puffadás, gázosodás
- a régebbi tünetek súlyosbodása: migrén, hasfájás, ízületi fájdalmak, izomfájdalmak visszatérése
- hasmenés vagy székrekedés
- kiütések, pattanások, kelések
- általános rossz közérzet, rosszullét
- szédülés, gyengeség, gondolkodási zavarok, erősödő depresszió
- keringési zavarok, hirtelen felugró vérnyomás, szívműködési panaszok
- gyulladások, folyások, vesefájdalmak, visszatérő felfázásos panaszok
...és még sokáig folytathatnám a sort, milyen tünetekkel jár egy méregtelenítés.
A fentiekből is következik, hogy ezt a folyamatot nem lehet szakszerű segítség nélkül végrehajtani! Mint ahogyan az is fontos, hogy milyen toxicitással terheljük éppen akkor a szervezetet, amikor szeretnénk megszabadulni a méreganyagoktól. Az alábbi szokások a Kőmíves Kelemen balladáját juttatják eszembe, miszerint amit felépítettek estére, az leomlott reggelre - vagyis amit kivezetünk egy napszakban, azt "gondosan" visszatölti valaki a következőben az alábbiak által.
- Dohányzás. Sajnos, a legtöbb rosszullét a dohányzást továbbra is folytatókat érinti a méregtelenítés, kivezetés folyamatában. Nem lehet senkit zaklatni a szenvedélye miatt, azt azonban a dohányosoknak sajnos tudomásul kell venniük, hogy a rosszullétek intenzívebbek lesznek náluk. Ennek oka, hogy a szervezet nagyon szeretne megszabadulni a terhektől, és akár néhány napos méregtelenítés után is sokkal erősebben reagál a dohányzás általi "visszatöltésre".
- Antidepresszánsok, nyugtatók, altatók. Hasonló a helyzet, mint a dohányzásnál, a szervezet olyan nagy erővel szeretne megszabadulni a gyógyszerek mellékhatásától, hogy átmenetileg a tünetek súlyosbodásával reagál a túlzott gyógyszer-bevitelre.
- Alkohol. Általában a máj "indul be" elsőként, és éppen azt terheljük az alkohollal újra. Akár egy csekély mennyiségű alkoholra is erős reakció léphet fel, amikor méregtelenítünk. Nem beszélve a gombákat tápláló tulajdonságáról a szeszes italoknak - a candida gombatörzsek és más túltengő kórokozók is imádják az alkoholt, az erjesztett italokért meg egyenesen rajonganak!
- Fémek a szájban és a test különböző területein. Sajnos, amíg amalgám-tömés, fém híd, többfajta fém van a szánkban vagy a testünkben, addig szintén erős méregtelenítési hatásokra számíthatunk. Nem ritka az "olyan, mintha kilincset szopogatnék" - érzés, továbbá az állkapocsból, fogak melletti területekről áradó fémes, gyulladt, és még ennél is szörnyűbb anyagok kiáramlása, magyarul az erős szájszag. Nehéz döntés, tudom, de mégis azt javaslom mindenkinek, aki teljesen rendbe kívánja hozni az egészségét, hogy szabaduljon meg minden fémtől, amely az életét megkeseríti! Sok pozitív esetről tudunk beszámolni, és mi magunk is ezzel kezdtük: ki az amalgámmal! Ezt a folyamatot azonban nem lehet megfelelő információk nélkül végrehajtani, mert veszélyessé válhat az ellenőrzés nélkül kiáramló-felszabaduló nehézfémek okozta károsodás, mely főként az idegrendszert érinti. Fő jelszó tehát: méregteleníteni kizárólag hozzáértő szakember segítségével lehet!
- Stressz, rosszindulat, düh. A sósav-termelő "hármas". A méregtelenítés alapja, hogy lelki életünkkel is foglalkoznunk kell. Ha elnyomjuk magunkban az érzelmeinket, akkor erős savasodás formájában törhet ki egy toxin-kivezetés időszakában. Ezért először érdemes ezekkel szembenézni, majd tudatosan formálni, és a negatív érzelmektől "elköszönni".
- Táplálkozás. Ha úgy szeretnénk méregteleníteni, hogy közben ugyanazt az ételt fogyasztjuk, amely jócskán hozzájárult a betegségeinkhez, megint csak a fölösleges "kitisztítjuk - újratöltjük" játékot játsszuk. A fagyasztott-mikrózott, túlkezelt, tartósítókkal, szinezékekkel terhelt, ipari hús-és tejtermék alapú étrend lehetetlenné teszi az alapos méregtelenítést, továbbá az emésztési zavarokat felerősíti.
- Folyadék-hiány. Aki nem tud "inni", az ne kezdjen bele a méregtelenítésbe!
- Mozgáshiány, természet-hiány, érzelem-hiány, elektroszmog, geopatikus sugárzás, mobilszmog. Szintén blokkolják a megfelelő méregtelenítés, illetve erősítik a rosszullétet a méreganyagok távozása - újratöltése folyamatában.
Ha pedig mindezt együttesen éljük meg, akkor sajnos sok rosszulléttel, kevés eredménnyel hajtjuk végre - ha egyáltalán végrehajtjuk - a toxinoktól, gyulladásoktól, méreganyagoktól való megszabadulást, azaz adunk annak a bizonyosnak egy jó nagy pofont...
Akkor is előfordul némi rosszullét, ha a fenti súlyosbító körülményeket elkerüljük, bár ez esetben enyhébbek a tünetek és gyorsabban, akár néhány óra alatt lezajlanak. Abban, hogy minél kevesebb legyen a kellemetlenség, illetve hogy minél eredményesebb legyen a toxinoktól való megszabadulás, néhány fontos tanácsot érdemes betartani:
- kiegészítő kezelések igénybevétele: frekvencia-terápiás, biorezonanciás, sejtszintű energiát megújító kezelések, Mitosan, Nelson SCIO biorezonancia, Magnevit magneto-elektro akupunktúra, reflexológia, méregtelenítő masszázs, nyirokmasszázs, szauna, infraszauna sokat segít a gyors és fájdalommentes megtisztulásban
- a méregtelenítés alatt nincs az a mennyiség vitaminból és ásványi anyagból, ami sok lenne! Gyakran meghökkentő, milyen mennyiségben javaslom a C-vitamint, B-vitamint, Corall calciumot, E-vitamint, komplex ásványianyag- és vitamin-készítményeket. Az ok logikus: a méregtelenítés során felszabadulnak az elhalt, rosszul működő, gyulladt sejtek és toxinok, és egy oxidatív stressz következik be, azaz elszabadulnak az oxidatív sejtek. Ezek ellen a leghatékonyabb módszer az antioxidánsok magas arányú bevitele! Ezt terápiás adagban, egyénre szabottan javasolt végrehajtani, organikus készítmények, 100 %-os hatóanyag-tartalmú termékek használatával.
- nincs az a mennyiségű tiszta víz vagy gyógytea, amely sok lenne! Minimum 3 liter, de inkább még ennél is több az a tiszta folyadék, amely képes kimosni a szervezet minden kis sejtjét
- nincs az a mennyiségű élő zöldség és friss gyümölcs, amely sok lenne! Arra ügyeljünk azonban, hogy ilyenkor ne együnk fóliás és déli gyümölcsöket, zöldségeket, mivel ezekben nagyon magas lehet a rovarirtók és egyéb vegyszerek aránya - és megint adunk egy pofont... Bio-gyümölcs, bio-zöldség, háztájiból származó ételek: erre van szükségünk a méregtelenítés időszakában!
- A lélek is méregtelenít! Kérjünk mindenképpen lelki segítséget, ha méregtelenítési folyamatban vagyunk. Kineziológia, virágterápia, Lélektérkép készítése, alternatív pszichológiai módszerek igénybevételével hatékonyabb a folyamat.


Remélem, sikerült biztató információkkal ellátni azokat, akik úgy döntöttek: inkább néhány nap rosszullét, kellemetlenség, de legyünk túl a toxinokon! Bizonyára vannak, akik nem gondolták volna, hogy ez ilyen bonyolult folyamat. Számukra is, és mindenkinek azt üzenem: minél előbb hozzáfogunk, annál jobb!


Nem muszáj drasztikusan, nagy lépésekkel elindulni - feltéve, hogy még nincs krónikus problémánk. Ha már kialakult egy komolyabb gyulladás, emésztési zavar, gombásodás, idegrendszeri tünet, akkor bizony minél előbb lépünk, annál kevesebb károsodással megúszhatjuk a toxicitást. Ha nem tudod, milyen állapotban vagy, hogyan fogjál hozzá, akkor vedd igénybe a Biotündér testi, lelki és táplálkozási biorezonanciás stressz-mérést és személyre szabott méregtelenítési tanácsadást.
Éljünk együtt egészségben, harmóniában!

Bíró Tünde

Tanár, szexuálterapeuta
Természetes gyógymódok tanácsadó


Megjegyzések