Szelíden, természetesen, hatékonyan a hormonok területén is

Üdvözöllek, Kedves Olvasó!
Bíró Tünde vagyok, tanár, szexuálterapeuta, természetes gyógymódok terapeuta. Több, mint tíz éves tanácsadói és terápiás munkám során egyre gyakrabban tapasztalom a hormonális egyensúllyal kapcsolatos problémák jelenlétét. A pajzsmirigy-működési zavaroktól kezdve a fájdalmas menzeszig, a kamaszkori és ifjúkori vérzési rendellenességektől kezdve a változókori tünetekig sok-sok egészségi problémát okoznak a hormonrendszeri zavarok. A policisztás ovárium szindróma (PCO), az inzulin-rezisztencia (IR), a premenstruációs tünetegyüttes (PMS), az endometriózis és a meddőség, termékenységi zavarok ma már szinte népbetegség. Ahogyan az álmatlanság, depresszió, fejfájás, krónikus fáradtság szindróma is, amelyek szintén összefüggenek a hormonrendszerünk állapotával, terheltségével.
Ezek oka sokféle lehet, a táplálkozás, allergiák, gyógyszerek, oltások, a stressz, a környezeti mérgek, a műnyagokból származó ál-hormonok, a test-tudatosság hiánya, a testi-lelki tünetek ismeretének hiánya és elfojtása, a hormongyógyszerekkel etetett állatokból származó táplálékok, a vegyszerezett zöldségek, gyümölcsök, a testünkben tárolt toxinok - sokáig folytathatnám a sort.
Ahogyan ezek a problémák szaporodtak a hozzám fordulók panaszaiban, úgy igyekeztem megérteni a kiváltó okokat, és egyúttal természetes megoldásokat keresni-kínálni a helyreállításra. Az aromaterápia, Bach-virágterápia, gyógynövények, gyógy-táplálélok, természetes gyógymódok és étkezési, életvezetési tanácsok mellett a szexuálterápia csodálatos lehetőségeit is kínálom.
A saját életemben is sok területét megtapasztaltam a hormonális problémáknak, és a rájuk alkalmazott természetes, hatékony megoldásoknak. Ezeket a megoldásokat kínálom mindenki számára, aki természetes módszerekkel szeretné helyreállítani a hormonális egyensúlyát, hormonális eredetű problémáit.
Ezen blog indításával az a célom, hogy minél többen ismerjék meg és alkalmazzák azokat a hatékony, csodálatos lehetőségeket, amelyeket a természetes életmód és a természet által nyújtott gyógymódok kínálnak az egyensúlyát vesztett 21. századi ember számára.

Éljünk együtt egészségben, harmóniában!

Bíró Tünde
Tanár, szexuálterapeuta
Természetes gyógymódok terapeuta

Megjegyzések