A szaglóhám, a hormonális fogamzásgátló tabletták és a rossz párválasztás

Azt állítják egyes kutatások, hogy az a nő, aki fogamzásgátló tablettát szed, nagyobb eséllyel választ rossz partnert magának, mint aki nem szed hormonális tablettát. Hogyan lehetséges ez?
Mi történik, ha szintetikus hormonkészítményt szedsz? Megváltozik az egész hormonrendszered. A szaglásod, az agyalapi mirigyed működése, az érzéseid, az érzékelésed, még az önrendelkezési képességed is. Minden, ami a humorális (vagyis hormonális) rendszeren keresztül működik.
A humorális rendszerünk (pl. a hasnyálmirigy hormonjai) információ-vivő anyagok. Ha ezeknek a működésében hiba keletkezik, akkor az információban is hiba keletkezik.
A megváltozott szaglásunk például rossz irányba visz bennünket a partnerünk és a leendő gyermekünk apja kiválasztásában!
A szaglásunk ugyanis az egyik legfontosabb döntési információ-szerző szervünk. A nem tudatos döntéseink nagy részéért felel. Például, hogy mit eszünk? Mit iszunk? És bizony azt is, hogy kivel szeretnénk szerelmeskedni...
Milyen sok területen blokkoltak, befolyásoltak a nők a hormonokat és szteroidokat tartalmazó gyógyszereken keresztül! Ide tartoznak a menstruációs zavarok "helyreállítását" célzó tablettáktól kezdve a pajzsmirigy-gyógyszerekig egyes antibiotikumok is, és még sok-sok más tabletta, amely hormont tartalmaz.

Továbbá az ivóvízzel a szervezetünkbe kerülő hormonok, a hormonokkal felfújt csirke, disznó, marhahúsból készült ételek, a hormonokkal kezelt tehenek teje és a belőle készült tejtermék, a hormonok helyét elfoglaló hormonszerű műanyagok, amik a PET-palackok olcsó műanyag-edények révén kerülnek az életünkbe... Sok-sok minden, ami a modern ember életét mérgezi. 
Tulajdonképpen az egész "nyugati" társadalom a mesterséges hormonokon keresztül "működik".
Mi a megoldás?
Minden területen, így például a fogamzásgátlásban, hormonális gyógyszerek és antibiotikumok szedésében egy erős kontrollt és természetes megoldást szükséges követni.
A fogamzásgátlásban például a hormonmentes, test-tudatosságot növelő módszerek alkalmazása, illetve a férfiak ondóvezetékének az elkötése lehet a tartós, természetes megoldás.
A gyógyszerek fogyasztását megelőzően pedig érdemes lenne tájékozódni, információt gyűjteni egyes betegségek, mint például az inzulin-rezisztencia, policisztás ovárium szindróma, pajzsmirigy-működési problémák természetes megoldásairól. Mert vannak ilyenek, és sok ember alkalmazza sikeresen a mindennapjaiban.

Éljünk együtt egészségben, harmóniában!

Bíró Tünde
Tanár, szexuálterapeuta
Természetes gyógymódok tanácsadás

Megjegyzések